متخصص زانو
هنگامی که به پزشک زانو درد مراجعه می کنید، پزشک معمولاً از شما چند سوال در مورد وضعیت شما می پرسد. در مرحله بعد زانو معاینه می شود. این معاینه شامل خم کردن زانو در دامنه حرکتی کامل، بررسی پایداری رباطها و ارزیابی حساسیت و تورم است. در این مرحله، پزشک ممکن است آزمایشاتی مانند آزمایش خون را تجویز کند یا ممکن است همراه با تصویربرداری مانند اشعه ایکس باشد. این ارزیابی ها به پزشک کمک می کند تا علت زانو درد شما را تشخیص دهد و با توجه به شرایط شما بهترین نوع درمان را انتخاب کند.
گاهی اوقات، جراحان ارتوپد و متخصصان زانو از آرتروسکوپ برای بررسی داخل مفصل زانو استفاده می کنند تا مسیر صحیح را تعیین کنند. پزشک ممکن است روش درمانی را برای درمان مشکل زانو پیشنهاد دهد که با ماهیت و میزان آسیب زانو شما مطابقت داشته باشد. روش درمان ممکن است یک درمان ساده مانند فیزیوتراپی یا یک روش پیچیده تر مانند تعویض کامل زانو باشد. یکی از روش های رایج درمان، آرتروپلاستی است که در اصل به معنای جایگزینی کل یا بخشی از مفصل زانو است. تعویض کامل یا جزئی مفصل می تواند روشی موثر در درمان افرادی باشد که با آرتروز مواجه هستند. بازسازی ACL نیز یک درمان جراحی رایج است.
متخصص زانو می تواند انواع زانو دردها و آسیب ها را درمان کند. در زیر برخی از این مشکلات ذکر شده است: آرتریت، بورسیت، آسیب غضروف، دررفتگی کاسه زانو، آسیب رباط، آسیب یا پارگی منیسک، بیماری ازگود-شلاتر، استئوکندریت دیسکانس، تاندونیت کشکک یا سایر مشکلات تاندون، نرم شدن غضروف زیر لگن. زانو، رگ به رگ شدن، پارگی ACL یا سایر آسیب های ACL، شکستگی زانو و سایر آسیب ها. پزشک بر اساس نوع مشکل شما، روش درمانی متناسب با شدت و علت درد را انتخاب می کند. متخصص زانو از چه روش هایی برای درمان استفاده می کند؟
بسته به علت و نوع زانو درد شما، پزشک از درمان های مختلفی استفاده می کند که برخی از آنها در زیر ذکر شده است:
تجویز کند
پزشک ممکن است برای کمک به تسکین درد یا درمان بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس دارویی تجویز کند.
فیزیوتراپی
پزشک شما ممکن است فیزیوتراپی یا انواع مختلفی از تمرینات تقویتی را بر اساس شرایط خاص شما پیشنهاد دهد.
تزریق
در برخی موارد، پزشک ممکن است پیشنهاد کند که دارو یا سایر مواد مستقیماً به مفصل تزریق شود. برخی از داروهایی که به مفصل تزریق می شوند عبارتند از:
کورتیکواستروئیدها: تزریق کورتیکواستروئید به مفصل زانو ممکن است به کاهش علائم آرتریت و تسکین درد کمک کند. البته این تزریق ها همیشه موثر نیستند.
اسید هیالورونیک: اسید هیالورونیک را می توان با نظر پزشک برای بهبود تحرک و کاهش درد تزریق کرد.
پلاسمای غنی از پلاکت (PRP): پی آر پی حاوی ترکیبی از فاکتورهای رشد مختلف است که به نظر می رسد التهاب را کاهش داده و بهبودی را تسریع می کند. برخی از مطالعات نشان می دهد که این روش به بهبود افراد مبتلا به آرتروز کمک می کند، اما مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
عمل جراحي
آسیب شما ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد، اما جراحی فوری معمولاً ضروری نیست. قبل از تصمیم گیری، جوانب مثبت و منفی هر دو روش توانبخشی غیرجراحی و جراحی ترمیمی را در نظر بگیرید. اگر جراحی را انتخاب کنید، موارد زیر ممکن است درمان مشکل شما باشد:
جراحی آرتروسکوپی: در این روش، پزشک با استفاده از دوربین فیبر نوری و ابزارهای بلند و باریکی که از طریق چندین برش کوچک در اطراف زانوی شما قرار می گیرد، آسیب مفصل را بررسی و ترمیم می کند. آرتروسکوپی ممکن است برای برداشتن یا ترمیم غضروف آسیب دیده (به خصوص اگر باعث قفل شدن زانو شود) و ترمیم رباط های پاره شده استفاده شود.
تعویض جزئی زانو: در این روش، جراح زانو تنها آسیب دیده ترین قسمت های زانو را با قطعات فلزی یا پلاستیکی تعویض می کند.
تعویض کامل مفصل زانو: در این روش جراح زانو قسمت های آسیب دیده استخوان و غضروف را برداشته و با یک مفصل مصنوعی ساخته شده از فلز، پلاستیک و آلیاژهای پلیمری جایگزین می کند.
استئوتومی: این روش شامل برداشتن بخشی از استخوان های ران، برای تراز بهتر زانو و تسکین درد آرتروز است. این جراحی ممکن است به شما کمک کند تا جراحی تعویض کامل زانو را به تاخیر بیندازید یا از آن اجتناب کنید.